Piept de pui cu vinete

de alinutza1983 in Pui, 20 Aug 2011 | 5071 vizualizari

 

Piept de pui cu vinete

 

INGREDIENTE

  • sunt ingredientelele doar ptr o portie, astfel incat in functie de nr de persoane avute la masa cantitatea se multiplica :
  • 1 vanata micuta
  • 1 piept de pui ( cca 200 gr )
  • 2 felii branza Gouda
  • 1-2 felii sunca
  • 1 ceasca sunca ulei de masline,
  • sare,
  • piper,
  • oregano uscat
  • optional :
  • 1-2 catei usturoi
  • finisare:
  • patrunjel tocat
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de pui cu vinete:

1. Pieptul de pui spalat, curatat si bine condimentat se pune la rumenit pe gratarul incins.

2. Intre timp, spalam vanata, apoi o taiem rondele de cca 1 cm grosime, presaram un praf de sare peste acestea si, la final, le lasam la scurs pe niste servete de hartie! Cand feliile de vanata si-au lasat toata apa din ele le vom unge cu cateva lingurite de ulei de masline, apoi le dam la cuptor cca 15-20 min! Din cand in cand le intoarcem de pe-o parte pe alta.

 3. Cand vinetele sunt usor inmuiate, le scoatem de la cuptor, asezam peste sunca felii, apoi pieptul de pui care tb sa fie rumenit , iar la final feliile de branza Gouda! Potrivim de sare, piper si adaugam oregano, apoi turnam si sosul de rosii si mai lasam la cuptor cca 15 minute.

4. Cand este gata puiul se serveste pe patul de vinete, presarand peste verdeata proaspata ( patrunjelul se potriveste foarte bine! ) si daca va place gustul si feliute se usturoi!

Reteta de piept de pui cu vinete este un deliciu!

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui cu vinete" nu uita sa-i faci un review.
 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Piept de pui la gratar cu garnitura de orez